Liisa ihmemaassa – Ruokomullassa kasvaa jättikasveja

Paikka: Meripäässä, Mynälahden rannalla..

Jokainen muistaa varmaan Liisan seikkailut ihmemaassa. Tuolla mielikuvitusviidakossa kaikki kasvit kasvoivat paljon suurempina – ja muutenkin paikka oli hieman erikoinen monella tavalla.

Liisan ihmemaassa kaikki oli suurta ja ihmeellistä.

Löysin ihan oikean Liisan ihmemaan Mynämäen Mietoisista, Meripäästä. Tuolla puutarhan kasvua vauhdittaa ruovikosta tehdyt kasvuseokset, ja Liisan ihmemaan tavoin siellä kaikki kasvavat myös normaalia suurempina. Ja kuten ihmemaakin – on paikka muutenkin hieman tavallisesta poikkeava.

Ohessa muutamia kuvia, joista voi havaita jättikasvua:

Ruokomullassa kasvava jättiraparperi.
Puutarhahansikas on pieni raparperin lehteen verrattuna
Ruokomullassa kasvanut leskenlehti ja 45-kokoinen saapas

Ruoko on erinomainen kasvualustana ja salaisuus kasvien poikkeuksellisen vahvassa kasvussa. Tämän ovat tienneet saaristossa asuvat aina – kuten tässä tapauksessa Liisa Meripäästä – mutta tämä tieto ei ole kuitenkaan tavoittanut kaikkia, etenkään kaupungissa asuvia.

Jos nyt joku innostuu kasvattamaan omia jättikasvejaan niin muutama varoituksen sana: Ruoko ei ole automaattisesti hyvä kasvualusta kaikille kasveille.

Esimerkiksi peruna ei pidä ravinteikkaasta ruokomullasta, mutta perunan saa kasvamaan hyvin sopivalla tavalla valmistetussa ruokokatteessa. Tästä lisää vinkkejä toisessa blogissa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *